COLLECTION Skjorte Herre kryssord ESPRIT Klær navy esprit qtnZXEw6t
joggesko Dame TAYLOR ALL CHUCK Sneakers Converse Høye STAR white

Halsbrann kan oppstå når for mye magesyre kommer inn i spiserøret. Det er et problem som er forbundet med for mye magesyre, spiserør og sure oppstøt. Sammen er de forskjellige tilstandene kalt sure oppstøt. De fleste har sikkert opplevd den brennende følelsen i halsen noen ganger i livet. Det kan være utrolig irriterende og ubehagelig. Hvis det er et hyppig problem, kan det være svært plagsomt i hverdagen. Les her og finn ut hva du kan gjøre for å forebygge og behandle halsbrann og sure oppstøt.

Informasjon på denne siden

Hva skjer med for mye magesyre?

Halsbrann og sure oppstøt oppstår når magesyre kommer inn i spiserøret. Spiserøret har en lukkemuskel som sikrer at oksygen i magen ikke kan trenge inn i spiserøret. Det er en enveisventil. Den avsluttende funksjonen kan imidlertid påvirkes av ulike årsaker, noe som betyr at den ikke lukkes riktig slik at magesyren trenger gjennom spiserøret. Parajumpers Pris Parajumpers Jakke Kvalitet Beste Med Menn Høy wIPBxFw orange esprit Dame COLLECTION kryssord ESPRIT burnt Sommerkjole Xaxq1wPRa

Det kan være forskjellige grunner til at lukkemuskelen ikke fungerer optimalt. Dette kan skyldes at det er for mye magesyre, du har spist for mye, eller det er noe som klemmer magesekken.

Halsbrann symptomer

Halsbrann og sure oppstøt kan føles svært ubehagelig. Noen av symptomene som kan oppstå er:

Halsbrann årsak: Hvorfor får du sure oppstøt?

Det er ikke alltid du vet nøyaktig hvorfor sure oppstøt oppstår. Noen pleier å få det mer enn andre. Noen årsaker til sure oppstøt:

 • Overvekt kan skyldes magesyre som kommer opp i spiserøret. Dette skyldes at overvekt kan oppstå i mageforstyrrelsen, noe som kan føre til at magesyren stiger opp i spiserøret. Hvis du går ned i vekt, vil risikoen for sur utvinning bli redusert.
 • Hvis du spiser for mye, kan lukkemuskelen også ha vansker med å fungere optimalt. Derfor er det viktig å ikke overspise.
 • Noen matvarer gir også halsbrann og sure oppstøt. Blant de vanligste er alkohol, kaffe, sjokolade og sterk mat. Er det noen matvarer som gir deg veldig mye halslidelse, så unngå dem så mye som mulig.
 • Noen mennesker føler den brennende følelsen når de legger seg, da magesyren har lettere for å trenge inn i spiserøret.
 • Noen typer medisiner hemmer lukkemuskelen og gir dermed anledning til sure oppstøt
 • Salg Head Products New København Outlet Grifone Billige UxF7q80 på denne tilstanden.

Halsbrann gravid

Graviditet kan forårsake symptomer som refluks, hvor mye magesyre kommer opp i spiserøret. Dette skyldes blant annet at livmoren er større og dermed kan presse opp i magen. Magesyren kan derfor klemmes inn i spiserøret. I tillegg kan hormonforandringer gjøre lukkemuskelen mer avslappet, noe som ytterligere øker risikoen for magesyre i spiserøret. Siden du ikke kan endre årsaken til halsbrann som forekommer i svangerskapet, er det ekstra viktig å prøve å unngå symptomene. Man kan gjøre dette ved å:

 • Spis små måltider om gangen
 • Unngå kaffe og te
 • Sneakers ALL STAR joggesko Dame CHUCK Converse white TAYLOR Høye
 • Unngå matvarer som ofte forårsaker sure oppstøt, som sterk mat og sjokolade
 • Ligg med hodet høyere om natten

Midler mot halsbrann

Hvis du bare opplever symptomene svært sjelden, er det ikke nødvendig å gjøre noe. Det går av seg selv. Men hvis du ofte opplever vondt i halsen og en brennende følelse i halsen, er det flere forskjellige ting du kan gjøre for å berolige symptomene. Det er blant annet ting du kan gjøre for å redusere risikoen, og i tillegg er det forskjellige typer medisiner som kan hemme symptomene. herre esprit skjorter edc red esprit esprit kryssord skjorte by z7qHw7n4A2

Hva hjelper mot halsbrann?

Det er ulike tiltak du kan ta for å redusere risikoen for sure oppstøt.
Prøv følgende tips mot svie i halsen:

  Frakk Kåper jakke light Kåpe Dame grey sale esprit ESPRIT Klær vxq5cYwY1
 • Slutte å røyke
 • Legg inn hvilke matvarer og drikker som forverrer situasjonen og unngå dem
 • Unngå å drikke alkohol og kaffe
 • Ikke spis for store og fete måltider
 • Ikke spis rett før du sover
 • Sov med en høyere pute hvis du har sure oppstøt om kvelden
 • Forsøk å redusere stress, noe som kan forårsake for mye magesyre
 • Det finnes også apotek for apotek som kan brukes til milde tilfeller.

Halsbrann kjerringråd

kampanje Jakker Herre Tidsbegrenset jakke black Klær ESPRIT Lett wtqxX0a0p

Det er ulike kjerringråd som skal kunne hjelpe med plagene i halsen. Noen av disse er mat mot halsbrann:

 • Spis en banan
 • Spis mandler
 • Drikk melk – som det er basisk
 • Knekkebrød og annet tørt brød kan hjelpe
 • Drikk te laget av fersk ingefær

Halsbrann behandling: medisinering mot magesyre

For mange vil de vanlige kjærringrådene ikke være nok til å dempe symptomene på overflødig magesyre. Derfor kan magesyremedisin være en nødvendighet som behandling. Det finnes ulike typer medisiner, som hver har en effekt på halsbrann og sure oppstøt. 

Salg North The Uformelle Face Dameklær North jakker Face The CxpqTa

Nøytraliserende magesyrepiller

ALL joggesko CHUCK Sneakers Converse Høye Dame STAR TAYLOR white qzAwBR ALL joggesko CHUCK Sneakers Converse Høye Dame STAR TAYLOR white qzAwBR

Siden magesyren har en PH-verdi på 1-2 og er derfor veldig sur når den kommer opp, er det mulig å dempe den sure verdien ved å gi magesyrepiller som er basiske. Disse får PH-verdien til å stige, så symptomene er mindre uttalt. Det har imidlertid en relativt kort varighet, men kan bidra til bedring av milde symptomer på halsbrann og sure oppstøt.

Magesyrepiller hemmer dannelsen av magesyre

Når såkalte H2-reseptorer i magesår påvirkes av histamin, dannes mer magesyre. Derfor kan du redusere mengden magesyre som produseres ved å blokkere H2-reseptorene. Det gjør noen typer medisiner for magesyre, som for eksempel medisiner med stoffet Rantidin.

Magesyremedisin som påvirker slimlaget

Magesekken inneholder et slimlag som beskytter mot magesyre. Er dette slimlaget, ødelagt kan magesår oppstå. Noen typer halsbrann medisin virker mot magesyre og påvirker kroppen på en måte slik at stimulering av slimdannelse finner sted. Dette kan gi en beskyttende effekt og rette opp noen av konsekvensene av for mye magesyre som sår.

Kilder:bisgaard high Bisgaard Børn sneakers Sko PREWALKER LACES 55crqBR1W

Sneakers Dame Converse ALL joggesko STAR CHUCK TAYLOR Høye white
 1. 10 ting som hjelper– Samvirke
 2. Halsbrand – Netdoktor
 3. What is heartburn – WebmdOnline På Feriesko Merker Sko Mer Sommersko Sportssko Boots 0nBExwRx